4.9 / 5 641 recensies 
Telefonisch Ma-Za 07:00u - 17:30u   

Anhydrietvloer

Anhydrietvloer aanleggen?

U wilt een anhydrietvloer gaan aanleggen? Het is hierbij belangrijk dat dit op een goede manier gebeurd om problemen met de vloer in de toekomst te voorkomen. Laat u daarom altijd goed adviseren en laat de vloer aanleggen door een specialist. Anhydrievloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming

Specialist in anhydrietvloeren

Topkwaliteit én top service

Pörteners Vloerenbedrijf is Limburgs grootste vloerenbedrijf en heeft al meer dan 70 jaar ervaring met diverse soorten vloeren in zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw. Wij helpen u graag bij de realisering van een nieuwe anhydrietvloer.

Kies voor kwaliteit, duurzaamheid én gemak door het laten aanleggen van een anhydrietvloer. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, een kosteloos bezoek aan huis of bezoek onze showroom in Susteren (uitsluitend op afspraak).

Offerte anhydrietvloer aanvragen Gesprek inplannen

Wat is een anhydrietvloer?

Snelle verwerkingsmogelijkheid, arbeidsvriendelijk en milieubewust

Naast de traditionele cementvloeren legt vloerenbedrijf Pörteners ook anhydrietvloeren aan. Een anhydrietvloer, ook wel calciumsulfaat gebonden gietvloer genoemd, is een gips gebonden vloer die niet gesmeerd maar gevloeid wordt. De anhydrietvloer wordt in een keer op het vloeroppervlak aangebracht. Door zijn snelle verwerkingsmogelijkheid en de arbeidsvriendelijkheid bij het leggen, past de anhydrietvloer binnen het milieubewust bouwen. De vloer biedt, na schuren, een vlakke ondergrond voor de uiteindelijke vloerbedekking. Anhydriet dekvloeren worden gelegd zonder naden (geen stortnaden en dilatatievoegen) en heeft een grote buig-/treksterkte en een zeer geringe krimp (grote vormvastheid). Omdat de buizen van vloerverwarming bij een anhydrietvloer 100% worden omhuld door een vaste geleidende stof, biedt dit type vloer ook een goede warmte-overdracht.

Anhydrietvloer gietvloer

De anhydrietvloer dankt zijn naam aan het bindmiddel anhydriet. Dit bindmiddel bestaat uit een watervrij gips dat in aanraking met water kan verharden en toeslagmateriaal aan elkaar kan kitten. Anhydrietvloeren worden vaak als gietvloer uitgevoerd. Een anhydriet gietvloer zorgt voor een snellere plaatsing met minder fysieke belasting van het bouwvakker. Doordat er minder zware fysieke arbeid aan te pas komt bij het plaatsen van een anhydrietvloer gietvloer, vormt het een arbovriendelijke productiemethode. Hierdoor wordt er tegenwoordig steeds vaker voor de anhydrietvloer gekozen.