4.9 / 5       225 recensies
Telefonisch Ma-Za 07:00u - 17:30u   

Smeervloer

Een smeervloer bestaat uit een afwerklaag op een bestaande vloerconstructie en wordt daarom ook wel dekvloer of afwerkvloer genoemd. Het is een vloer die geen constructieve functie heeft. Bij een cementdekvloer kan er een slijtvaste toplaag worden aangebracht zodat de vloer direct gebruikt kan worden. Een smeervloer wordt echter vaker gebruikt als tussenvloer. Het kan dienst doen om de gewenste hoogte te bereiken en kan worden gebruikt voor de verwerking van vloerverwarming en overige leidingen.

Smeervloer storten

Het populairste bindmiddel voor een smeervloer is cement. Cement heeft als voordeel dat het uitermate geschikt is voor vochtige ruimtes (of buitengebruik). Cement kent tijdens een smeervloer storten twee periodes, een van verharding en een van droging. Bij de periode van verharding reageert het bindmiddel chemisch op de menging van water, cement en zand. In deze periode moet droging worden voorkomen. Daarna volgt een periode van droging waarbij de smeervloer een vochtgehalte moet krijgen dat voldoet aan het vochtgehalte van de omgeving en de eisen van gewenste vloerafwerking. Na het doorlopen van deze processen is de cementvloer uitermate goed bestand tegen vocht en kan het dus prima in vochtige ruimtes worden gebruikt.

Smeervloer laten leggen door vloerenbedrijf Pörteners

Met zeventig jaar ervaring weten wij precies wat er allemaal komt kijken op het gebied van smeervloeren leggen. Ons bedrijf beschikt ook over het wettelijke predicaat vloerkeur. Dit houdt in dat ons bedrijf op alle vlakken met regelmaat wordt gecontroleerd. Hierdoor hebt u de zekerheid dat u een smeervloer ontvangt van uitstekende kwaliteit. Wij zijn gevestigd aan de Hendriklaan 2 in Susteren en zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 17.30 uur. U kunt ons uitsluitend op afspraak bezoeken. Neem contact op via telefoonnummer 046-4492069 of mail naar info@porteners.nl. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen voor het opsturen van een vrijblijvende offerte.

Direct contact opnemen