4.9 / 5       225 recensies
Telefonisch Ma-Za 07:00u - 17:30u   

Zandcement dekvloer leggen

Vloerenbedrijf Pörteners in Limburg heeft al zeventig jaar ervaring in woningbouw en utiliteitsbouw. In die tijd zijn wij uitgegroeid tot Limburgs grootste vloerenbedrijf. Wij weten dus precies wat er allemaal komt kijken bij het leggen van een zandcement dekvloer. Wij worden ook met regelmaat gecontroleerd op zowel bedrijfsvoering alsook de technische uitvoeringsaspecten en veiligheidsnormen binnen ons bedrijf. Hierdoor beschikken wij over het wettelijke predicaat vloerkeur dat u de garantie geeft dat wij aan alle nodige eisen voldoen.

Zandcement dekvloer storten

Het meeste gebruikte bindmiddel voor dekvloeren is ongetwijfeld cement. Cementgebonden dekvloeren zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes (of buiten) omdat het niet vochtgevoelig is wanneer het cement eenmaal is uitgehard. Zand-cementspecie is stevig en vloeit niet uit wat het geschikt maakt voor aansluitende niveauverschillen voor bijvoorbeeld vloerbedekkingen van verschillende dikten.

Vezelversterking voor zandcement dekvloer

Wilt u een zandcement dekvloer die dunner is dan 6cm dan raden wij aan die te bewapenen of versterken. Dit kan bijvoorbeeld via vezelversterking. Ook bij het gebruik van vloerverwarming is vezelversterking aan te raden omdat de vloer door de vloerverwarming meer kans heeft op krimpscheuren door de temperatuurverschillen. Vezelversterking wordt gerealiseerd door kunststof fibervezel aan de mortel toe te voegen.

Zandcement dekvloer storten

Het mengen van het cement en zand doen we niet meer met de hand maar gebeurt machinaal. Het cement en zand worden ter plekke computergestuurd gemengd. Het voordeel ten opzichte van het ‘ambachtelijke schepwerk’ is dat het een constante kwaliteit van de specie garandeert. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat het ook niet zwaar werk is en je niet een bouwplaats hebt met overal hopen zand. Wanneer er op de cementdekvloer geen vloerbedekking wordt gelegd, zoals in een garage vaak het geval is, kunt u er voor kiezen om een slijtlaag te laten aanbrengen. Dit verhoogt de slijtvastheid van een cementdekvloer waardoor het als topvloer kan worden gebruikt.

Zandcement dekvloer leggen door vloerenbedrijf Pörteners

Wij zijn gevestigd aan de Hendriklaan 2 in Susteren en zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 17.30 uur. U kunt ons uitsluitend op afspraak bezoeken. Neem contact op via telefoonnummer 046-4492069 of mail naar info@porteners.nl. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen voor het opsturen van een vrijblijvende offerte.

Direct contact opnemen