Afwerkvloer

Afwerkvloer laten storten? 

Professioneel afwerkvloer storten

De populairste vorm van een afwerkvloer is cement. Bij een afwerkvloer storten gaat het mengen van cement met zand en water op de bouwplaats tegenwoordig computergestuurd. Hierdoor ontstaat een constante kwaliteit. Cementdekvloeren kunnen worden gegoten of gespaand. Het spanen is het meest gebruikelijke optie al vereist dat wel vakmanschap. Bij een anhydrietvloer wordt er niet gesmeerd maar gevloeid.

Wat is een afwerkvloer?

Met een afwerkvloer kan zowel de topvloer (zoals laminaat) als de dekvloer worden bedoeld. Verwarrend want het zijn twee verschillende soorten vloeren. Bij een dekvloer gaat het bijna altijd om een tussenvloer die bovenop de draagvloer ligt maar waar bovenop nog de vloerbedekking komt (waarop de gebruikers uiteindelijk lopen). Bij vloerenbedrijf Pörteners hebben wij hier al meer dan zeventig jaar ervaring in. 

Afwerkvloer dikte en soorten

Bij afwerkvloeren zijn er verschillende legwijzen en afwerkingen mogelijk. Bij een cementdekvloer kan er worden gekozen voor wapening en versteviging door bijvoorbeeld glasvezel door de mortel te mengen. Dit is aan te raden wanneer u een dekvloer van beperkte dikte wilt of wanneer de vloer wordt voorzien van vloerverwarming. Door temperatuurverschillen kunnen krimpscheuren ontstaan, de kans daarop wordt aanzienlijk minder door het gebruik van glasvezel wapening. Indien u de cementvloer niet als tussenvloer gebruikt, kunt u een slijtlaag laten aanbrengen waardoor de vloer slijtvast wordt. Dit wordt vaak gedaan voor vloeren in garages.

Wat kost een afwerkvloer?

De kosten van het storten van een afwerkvloer zijn afhankelijk van bepaalde factoren, zoals de afwerkvloer dikte en de grote van de ruimte. Wij geven u graag een eerlijk beeld van de kosten voor een afwerkvloer. Vraag daarom geheel vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan. 

Specialist in afwerkvloeren

Topkwaliteit én top service

Pörteners Vloerenbedrijf is Limburgs grootste vloerenbedrijf en heeft al meer dan 70 jaar ervaring met diverse soorten vloeren in zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw. Wij helpen u graag bij de realisering van een nieuwe afwerkvloer in regio Limburg.

Pörteners Vloerenbedrijf beschikt over het wettelijke predicaat vloerkeur. Dit betekent dat het bedrijf op alle vlakken regelmatig wordt gecontroleerd. Hierdoor hebt u de zekerheid dat u een cementdekvloer ontvangt van uitstekende kwaliteit gedurende zijn gehele levensduur.

Kies voor zekerheid, kwaliteit, duurzaamheid, exclusiviteit, veiligheid én gemak met de aanschaf van een afwerkvloer. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, een kosteloos bezoek aan huis of bezoek onze showroom in Susteren (uitsluitend op afspraak).

Offerte aanvragen   Gesprek inplannen