4.9 / 5 307 recensies 
Telefonisch Ma-Za 07:00u - 17:30u   

Afwerkvloer

Met een afwerkvloer kan zowel de topvloer (zoals laminaat) als de dekvloer worden bedoeld. Verwarrend want het zijn twee verschillende soorten vloeren. Bij een dekvloer gaat het bijna altijd om een tussenvloer die bovenop de draagvloer ligt maar waar bovenop nog de vloerbedekking komt (waarop de gebruikers uiteindelijk lopen). Bij vloerenbedrijf Pörteners hebben wij hier al meer dan zeventig jaar ervaring in. Wij bieden naast de traditionele cementdekvloer ook de mogelijkheid tot het leggen van anhydrietvloeren.

Afwerkvloer storten

De populairste vorm van een afwerkvloer is cement. Bij het afwerkvloer storten gaat het mengen van cement met zand en water op de bouwplaats tegenwoordig computergestuurd. Hierdoor ontstaat een constante kwaliteit. Cementdekvloeren kunnen worden gegoten of gespaand. Het spanen is het meest gebruikelijke optie al vereist dat wel vakmanschap. Bij een anhydrietvloer wordt er niet gesmeerd maar gevloeid.

Afwerkvloer leggen

Bij afwerkvloeren zijn er verschillende legwijzen en afwerkingen mogelijk. Bij een cementdekvloer kan er worden gekozen voor wapening en versteviging door bijvoorbeeld glasvezel door de mortel te mengen. Dit is aan te raden wanneer u een dekvloer van beperkte dikte wilt of wanneer de vloer wordt voorzien van vloerverwarming. Door temperatuurverschillen kunnen krimpscheuren ontstaan, de kans daarop wordt aanzienlijk minder door het gebruik van glasvezel wapening. Indien u de cementvloer niet als tussenvloer gebruikt, kunt u een slijtlaag laten aanbrengen waardoor de vloer slijtvast wordt. Dit wordt vaak gedaan voor vloeren in garages.

Afwerkvloer laten leggen door vloerenbedrijf Pörteners

Met zeventig jaar ervaring weten wij precies wat er allemaal komt kijken op het gebied van afwerkvloeren leggen. Ons bedrijf beschikt ook over het wettelijke predicaat vloerkeur. Dit houdt in dat ons bedrijf op alle vlakken met regelmaat wordt gecontroleerd. Hierdoor hebt u de zekerheid dat u een cementdekvloer ontvangt van uitstekende kwaliteit gedurende zijn gehele levensduur. Wij zijn gevestigd aan de Hendriklaan 2 in Susteren en zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 17.30 uur. U kunt ons uitsluitend op afspraak bezoeken. Neem contact op via telefoonnummer 046-4492069 of mail naar info@porteners.nl. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen voor het opsturen van een vrijblijvende offerte.

Neem direct contact met ons op