Betonvloer

Betonvloer laten storten, wat nu?

Pörteners Vloerenbedrijf is dé expert in Limburg in het afwerken van betonvloeren met hoogwaardige cementdekvloeren.

Met jarenlange ervaring bieden wij op maat gemaakte oplossingen voor elk project. Of het nu gaat om industriële, commerciële of residentiële toepassingen, wij staan garant voor duurzame vloeren van kwaliteit.

Offerte aanvragen Contact opnemen

Specialist in de branche. Meer dan 70 jaar ervaring
Prijsbepaling op maat. Altijd gratis en vrijblijvende offerte
Vakmanschap met de modernste machines. Wettelijke predicaat vloerkeur
  • Offerte binnen 24 uur
  • Project starten binnen 14 dagen

Afwerkingstechnieken voor betonvloeren

Gepolijste betonvloer

Een gepolijste betonvloer ondergaat een mechanisch polijstproces om een glad en glanzend oppervlak te creëren. Tijdens het polijsten worden diamantschuurmachines gebruikt om het beton te schuren en te polijsten. Het resultaat is een hoogglansafwerking die duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is.

Gepolierde betonvloer

Gepolierde betonvloer wordt vaak als ander woord voor gepolijste betonvloer gebruikt. Het verwijst namelijk naar een betonoppervlak dat is gepolijst om een gladde en glanzende afwerking te krijgen.

Gevlinderde betonvloer

Bij een gevlinderde betonvloer wordt na het storten van het beton het oppervlak gladgemaakt en gecompacteerd met een zogenaamde vlindermachine. Deze machine heeft metalen bladen die roteren en het betonoppervlak verdichten, waardoor een gladdere en dichtere afwerking ontstaat. Gevlinderde betonvloeren hebben over het algemeen een matte tot lichte glans.

Cementdekvloer

Een andere manier om een betonvloer de juiste afwerking te geven, is door het afwerken met een cementdekvloer. Dit type vloer wordt aangbracht op de draagvloer (betonvloer) voor een mooi en egaal resultaat. Een cementdekvloer egaliseert oneffenheden van de onderliggende betonvloer en is daarom een uitstekende voorbereiding op vloerbedekkingen, zoals laminaat, tegels, PVC vloeren en dergelijke. 

Wat is het verschil tussen een betonvloer en een cementdekvloer?

Het belangrijkste verschil is dat betonvloeren direct op de grond of op een fundering worden gegoten en de structurele basis van een gebouw vormen. Cementdekvloeren (dekvloeren) daarentegen worden bovenop een betonnen ondergrond of een andere vloerconstructie aangebracht om een egale en vlakke afwerking te realiseren. Het wordt gebruikt als de bovenste laag van de vloerconstructie en dient als basis voor het leggen van vloerbedekkingen zoals tegels, laminaat, hout en tapijt.

Wanneer heb ik een cementdekvloer nodig? 

Een cementdekvloer kan in verschillende situaties gebruikt worden. Zo is een cementdekvloer essentieel bij het leggen van een mooie vloerafwerking, omdat de onderliggende constructievloer (betonvloer) in de meeste gevallen niet vlak genoeg is.

Een cementdekvloer wordt gebruikt om:

  • Een gewenste hoogte te bereiken;
  • Voorbereiding voor vloerafwerking (tegels, gietvloeren, PVC vloeren, laminaat of siergrind);
  • Egaliseren van oneffenheden;
  • Verbetering van thermische en geluidsisolatie;
  • Herstel van beschadigde vloeren.

Cementdekvloer offerte aanvragen

Betonvloer binnen

Constructieve binnenvloer afwerken

Een betonvloer binnen is een duurzame en moderne keuze voor verschillende ruimtes in een woning of bedrijfsgebouw. De constructieve binnenvloer is in bijna elke binnenruimte te gebruiken, waaronder woonkamers, keukens, slaapkamers, kelders en commerciële ruimtes. Het zijn veelzijdige vloeren met veel voordelen: duurzaamheid, energie-efficiëntie en milieuvriendelijk.  

Vergeet de betonvloer binnen niet af te werken met een hoogwaardige cementdekvloer. Dit brengt extra voordelen met zich mee, waaronder een goede voorbereiding voor het plaatsen van tegels, PVC vloeren of laminaat.

Betonvloer buiten

Constructieve buitenvloer afwerken

Het gebruik van een betonvloer buiten heeft verschillende voordelen die het tot een populaire keuze maken voor diverse buitenruimtes. Betonvloeren kunnen buiten worden ingezet voor diverse toepassingen, zoals terrassen, opritten, looppaden, patio's en zwembaddekkingen.

Er zijn diverse redenen waarom mensen ervoor kiezen om constructieve buitenvloeren te gebruiken, zoals de weerbestendigheid, bestand tegen zware belasting en duurzaamheid in combinatie met onderhoudsgemak. De afwerking van een betonvloer buiten met een cementdekvloer zorgt voor het puntje op de i.

Wat kost het afwerken van een betonvloer?

Op maat gemaakte offerte cementdekvloer

De prijs voor het afwerken van een betonvloer kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals de oppervlakte, de dikte van de vloer, specifieke afwerkingsopties en eventuele bijkomende werkzaamheden.

Elk project is uniek en daarom bieden wij op maat gemaakte offertes die zijn afgestemd op uw specifieke eisen. Vraag online eenvoudig een offerte op maat aan of neem contact met ons op om uw vragen te beantwoorden.

Betonvloer laten afwerken in Limburg? 

Volledige prijsbepaling voor een cementdekvloer op maat! 

Offerte aanvragen

Aannemers

De betrouwbare partner voor aannemers, gespecialiseerd in cementdekvloeren.

Particulieren

Professionele cementdekvloeren voor nieuwbouw woningen of bij verbouwingen voor u als particulier.